bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.
Bine Ati Venit pe Site-ul Oficial al Comunei Alexandru Ioan Cuza
INDEX |GALERIE FOTO| CONTACT
 

 

 

 



CUVANT DE BUN VENIT

PREZENTARE

ISTORIC

ECONOMIE

SANATATE

LACASURI DE CULT

EDUCATIE

POLITIE

CETATENI DE ONOARE

PRIMAR

VICEPRIMAR

SECRETAR

CONSILIU LOCAL

HOTARARI CONSILIU

PRIORITATI

 

 

 

::: Prezentare :::

         Comuna Al. I. Cuza actualmente este alcatuita din patru sate: Al. I. Cuza, sat resedinta de comuna (727 locuitori), Kogalniceni (375 locuitori), Scheia (1306 locuitori) si Volintiresti (481 locuitori).

         Comuna, de marime mica (teritoriul administrativ de 4950 ha, iar populatia de 3200 locuitori), este asezata in partea de vest, sud-est a judetului Iasi, la 70 km de centrul sau administrativ, municipiului Iasi, avand urmatoarele vecinatati:

         - la nord, cu comunele Helesteni si Strunga.

         - la est cu comuna Butea.

         - la sud cu comuna Mircesti.

         - la vest cu comunele Halaucesti si Mogosesti - Siret.

         Comuna Al. I. Cuza se afla situata intre zonele de influenta a orasului Tg. Frumos si a municipiilor Pascani si Roman din judetul Neamt.

         Teritoriul comunei Al. I. Cuza este situat din punct de vedere geografic in partea de sud a Podisului Sucevei, fiind dezvoltat in cadrul luncii Siretului si a zonei de dealuri joase de pe stanga acestuia.

         Date de contact: telefon 0232 - 716537, fax 0232 - 716537.

         Conducerea comunei este formata din: Baciu Vasile Cornelus - primar, Rusu Constantin - viceprimar, Mihai Viorica - secretar, Danila Lacramioara - contabil.

PRIMARIA COMUNEI

          Localitatea Al. I. Cuza este o asezare noua, dezvoltata dupa improprietarirea insurateilor din anul 1879. Satul este asezat pe o terasa din stanga raului Siret si pe locul satului disparut Scheulet.

         Satul Kogalniceni este o asezare noua, din secolul XIX (anul 1864).

         Satul Scheia, fost targ domnesc, este atestat documentar in anul 1606, asezat pe o terasa din stanga raului Siret. In vatra si marginile sale au fost descoperite fragmente ceramice din hallstatt, inceputul migratiilor (sec. IV), feudalismul dezvoltat si tarziu (sec. XVIII). Acesta este un loc istoric, aici dandu-se una din bataliile lui Stefan cel Mare si Sfant cu turcii in anul 1486. Satul are ca monument arhitectural casa Strurza - Scheianu (1810) cu adaugiri in 1835 cu anexe si mai exista un Monument al Eroilor din Primul Razboi Mondial, ridicat in cimitir.

         Satul Volintiresti este o localitate veche, atestat documentar din sec. XVI (anul 1503), asezat pe terasele joase din stanga vaii Siretului.

        Activitati economice principale: comert cereale, legume, animele, produse animaliere.

 

 

 
 
Alexandru Ioan Cuza © 2006